fredag 15 mars 2013

Fullproppat schema...

Dagen började med att Ellinor, Sanna, Lavin och Anna steg upp, medan Julia sov vidare. Ända till hennes HEMSKA väckarklocka ringde. Observera att den ÄR hemsk. Nåja, sedan gick vi ner och åt vår HCHF frukost.

Klockan 10.00 hoppade vi på "Bus 100" med slutdestination Alexanderplatz. Väl framme bytte vi till S-bahn för att ta oss till East Side Gallery. Detta är en del av muren som är täckt av konst. Vi promenerade längs hela muren och tog mycket fina foton.

 Detta är ett av alla kända konstverk på East Side Gallery.

Efter en till tur med S-bahn klev vi av vid Checkpoint Charlie, som var en gränsövergång mellan Öst- och Västberlin under åren 1945 - 1990. Den låg på gränsen mellan Berlins amerikanska och sovjetiska sektor. När vi fotat den berömda skylten där,
gick vi till en liten Currywurst-restaurang och smakade Currywurst för första gången. Det är alltså korv som är dränkt i ketchup med currypulver på. Det var ganska gott!


 Vi köpte en testportion Currywurst.

Sedan promenerade vi till en minnesplats för alla judar som mördades under andra världskriget. Platsen kallas Holocaust Mahnmal och består av flera betongblock i olika höjder. Det kändes som att gå genom en labyrint.


 
Bara några hundra meter bort låg Brandenbruger Tor och riksdagshuset så vi passade även på att fotografera det. Tyvärr blev vår bokning hos riksdagshuset avbokad så vi fick nöja oss med att se glaskupolen från utsidan.

Brandenburger Tor med Darth Vader till höger.
Framför riksdagshuset, där glaskupolen skymtas, überlite.


Efter några timmar shopping hade vi ett biobesök inbokat. Vi såg Safe Haven som är en amerikansk film men dubbad till tyska. Vi alla är chockade över att vi förstod så pass mycket. Den var jättebra och det var även skönt att ta det lugnt efter en lång dag med många och långa promenader.

 Bild från bion ikväll. Ellinor börjar med att köpa en "kleine" (liten) Cola. Denna står som trea från vänster. Lavin och Anna beställer barn-Cola som rymmer 0,5 liter. Julias "jumbo"-Cola innehåller 1,5 liter. Frågan är nu, hur skev är inte tyskarnas storleksbedömning?
Gott var det i alla fall...

Gute Nacht!!
// Fab 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar