torsdag 14 mars 2013

Dag två

Efter att ha snoozat X antal gånger drog vi oss motvilligt till frukosten. Den var bra, det fanns många olika korvsorter, vilket vi förväntat oss då vi är i korvens land. Denna resa kör vi en strikt diet, nämligen HCHF(high carb, high fat). Vi rivstartade dieten på frukosten, med vitt bröd och nutella som pålägg.

För att få en bra utsikt över staden och kunna ta några foton, åkte vi upp i Kollhoff Tower. Hissen åkte 24 våningar och 90,15 meter på endast 20 sekunder.

Uppe i Kollhoff Tower. Från vänster: Julia, Ellinor, Lavin, Maria och Sanna

Utsikt från Kollhof Tower. På bilden syns Fernsehturm.

Vi tänkte att det skulle vara bra att göra bort det tyngsta först, därför besökte vi Sachsenhausen som var ett koncentrationsläger utanför Berlin. Detta är numera ett museum där ett fåtal baracker är återuppbyggda. Klockan 15.00 hade vi bokat en guidad tur på tyska. De första minuterna var väldigt svåra att förstå, men efter att Maria bett guiden tala lite långsammare förstod man det mesta. Guiden berättade om hur fångarna behandlades och hur många som dog. Hon var dock noga med att påpeka att Sachsenhausen "bara" var ett koncentrationsläger, inget förintelseläger. Trots att det dog väldigt många.

 I Sachsenhausen.

Sist på agendan låg ett besök på Aufbauhaus. Detta är ett kulturhus, där man kan göra och köpa nästan vad som helst. Här träffade vi Istvan som jobbar med silversmide. Han visade oss runt i hela byggnaden.

Nu har vi ätit "middag" bestående av smörgås och chips. Vi håller oss till dieten HELT utan fusk...

Imorgon blir det riksdags- och biobesök mm.

Gute Nacht!!
// Fab 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar